Duften av Esra Røise

Hun har Kalit sin Hulda som sommerduft, CK on som ungdomsminne og filmen In the Mood for Love som en tydelig referanse i hennes eget skjønnhetsuniversa (minus sigaretten). Som første brev i en mini-serie inspirert av Prousts Madeleine-questionnaire, spurte vi frilansillustratøren og kreatøren Esra Røise om duften av hennes liv – og hva som skal til for at hun føler seg vakker.

 

Still life tegnet av Esra Røise

 

Duftene i Esras liv

 

Hvilken duft har du på deg i dag?
Hulda fra Kalit har vært sommerens favoritt! Men nå som sesongen er litt på hell skal jeg tilbake til Kalit sin Serotonial og Spectre 175-225 fra Alûstre, som jeg ellers veksler mellom.
Hva er ditt første parfymeminne?
CK One var den første parfymen jeg intenst ønsket meg på ungdomsskolen, og mamma som brukte Elizabeth Ardens Sunflower.
Har du et ‘wild card’ av en duft? En parfyme du elsker, til din og andres overraskelse.
Jeg tiltrekkes i utgangspunktet av friske dufter, og får vondt i hodet og kan bli direkte kvalm av røkelse, men jeg elsker likevel Tam Dao fra Diptyque (til min manns store sorg – han ikke liker den i det hele tatt). Den er nok egentlig litt for tung for meg, men jeg elsker likevel den spesifikke kombinasjonen av sandeltre og røkelse.
 

Fra Andy Warhols ikoniske baderomsskap. Foto: David Gamble

 

På baderomshyllen

 

Hva er det fineste du har på baderomshyllen?
Små postkort som niesene mine skrev til meg når de var små <3
Hvilket produkt fyller du alltid opp med så snart det går tomt?
Har alltid en tube La Roche-Posay spf 50. Utover det er jeg ikke spesielt trofast mot spesifikke produkter. En god fuktighetskrem og en ansiktsvask er alltid på plass på hylla, om jeg skal splurge går jeg for Augustinus Bader sin kroppsolje – den er så lyxig og deilig.
 

Foto: Stillbilde fra 'In the mood for love' av Wong Kar Wai.

 

Mitt liv som film

 

Se for deg ditt skjønnhetsunivers som en film. Hvilken film ville du valgt, og hvorfor?
Jeg er en sucker for Sofia Coppolas drømmende estetikk. Den er minimalistisk og subtil men kan likevel være både romantisk og dramatisk. Så kanskje en av hennes filmer som hverdagsunivers?
Kveldstidsuniverset kan evt være Wong Kar Wai sin In The Mood For Love, med litt for tung parfyme og mye røde lepper. Her skulle man selvsagt ha lagt til en konstant sigarett, men jeg sluttet å røyke for lenge siden.
 

 

Esras beste skjønnhetstips

 

Hva er ditt beste skjønnhetstips?
Sjelelig påfyll, solfaktor, nok væske og gode mennesker rundt seg, så man ler mye.
Når føler du deg vakker?
Når jeg er glad, uthvilt og sammen med mennesker jeg er glad i.
Hva er lukten av Oslo?
Lukten av syriner i full blomst og varm vind i ansiktet når man sykler gjennom Tøyen tidlig på sommeren, og kveldene har begynt å bli lysere, men luften fremdeles er klar.
 
 

 

← Eldre Nyere →